Versterking samenwerking

01 juni 2018

Deze zomer ondersteunen 20 opgeleide lifeguards van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) de Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade (HVRB). Martin Evers, plv. commandant van Brandweer Haaglanden (onderdeel van de VRH), en Rob Zomer, voorzitter van de HVRB, ondertekenden de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. De VRH draagt zorg voor de veiligheid in de regio Haaglanden, waaronder het redden van mens en dier op het strand en uit de zee.

Intensief gebruik Haagse stranden

Martin Evers: “Den Haag groeit als toeristische trekpleister en daarmee groeit ook het aantal strandbezoekers. De lifeguards van de VRH ondersteunen de vrijwilligers van de HVRB die tijdens de zomermaanden actief zijn op de Haagse stranden. Buiten het strandseizoen is het tegenwoordig ook het hele jaar druk aan de kust met bijvoorbeeld (kite-)surfers. Ook dan is het belangrijk dat wij er als hulpverleners zijn. De VRH staat 24/7 paraat met het Surf Rescue Team van de brandweerkazerne Scheveningen. Deze collega’s hebben al vele geslaagde reddingen uit zee uitgevoerd.”

Rob Zomer verheugt zich om de komende drie jaar actief samen te werken aan strandveiligheid: “De gemeente Den Haag stuurt aan op intensiever gebruik van het strand via citymarketing campagnes. Bovendien is het deze zomer extra druk aan de kust door strandconcerten, de vele sportevents in het Beach Stadium, de Volvo Ocean Race en evenementen rondom 200 jaar Scheveningen. Ook tijdens deze evenementen zorgen de hulpverleners van de VRH en de HVRB voor de veiligheid van strandbezoekers. Het afgelopen jaar heeft de HVRB 35 nieuwe lifeguards opgeleid. Samen met het Surf Rescue Team en de lifeguards van de VRH zetten we ons in voor strandveiligheid.” 

Nieuwe voertuigen

Voor het bewaken van de veiligheid aan de kust overhandigde de VRH vier nieuwe strandjeeps, twee nieuwe strandbikes en een ‘all terrain vehicle’ aan de HVRB.

www.vrh.nl

 

Downloads